Vuoden Hermanni 2018 on Pekka Taattola Ylä-Savosta

Suomen Nuorisoseurat on myöntänyt Vuoden Hermanni -tunnustuksen Pekka Taattolalle Martikkalan nuorisoseurasta. 75-vuotiaan Taattolan nuorisoseurataival alkoi jo vuonna 1961 kotikylällään Vuotjärven nuorisoseurassa. Tunnustus myönnettiin valtakunnallisilla H-kiltapäivillä Kokkolassa 7.4.2018.

Vuotjärven nuorisoseurassa Nilsiässä Taattola harrasti teatteria ohjaten ja näytellen, lauloi iltamissa kupletteja ja toimi juontajana. Nuorisoseuratoiminta jatkui Lapinlahdella Martikkalan nuorisoseurassa. Taattola toimi seuran johtokunnassa, puuhasi etenkin näytelmäharrastuksen parissa ja juonsi erilaisia tilaisuuksissa.

Maakunnallisella tasolla eli Ylä-Savon Nuorisoseurojen Liitossa Taattola on ollut myös aktiivinen. 1970-1980 -luvuilla hän toimi Maakuntajuhlien ravintolatoiminnan vastaavana ja järjesti paikalle kalustoa ja muuta tarpeistoa. Vuodesta 2996 Taattola on toiminut Ylä-Savon Hermanni- ja Hermanska-Killan toimikunnassa, jossa häne on ollut puheenjohtajana vuodesta 2007 lähtien.

Valtakunnallisen tason toimijaksi Taattola siirtyi vuonna 2010, kun hän hyppäsi valtakunnallisen H-Kiltaneuvoston toimintaan.

Työuransa Pekka Taattola teki armeijan palveluksessa talouspäällikkönä. Viimeiset vuodet hän työskenteli Joensuussa Iisalmen Ohenmäen Asevarikon lakkautuksen jälkeen.

Edelliset palkitut:

No results have been returned for your Query. Please edit the query for content to display.