LASTEN JA NUORTEN KULTTURELLI

Lasten ja nuorten Kultturelli 2021


Kulturelli on lasten ja nuorten kulttuurikilpailu peruskouluikäisille lapsille ja nuorille. Kultturellin juuret ovat syvällä Ylä-Savon maaperässä; kilpailua on järjestetty Ylä-Savon Nuorisoseurojen Liiton toimesta vuodesta 2002 asti.

Kultturellissa kilpaillaan useassa eri taiteen ja kulttuurin lajissa, jossa lapset ja nuoret voivat näyttää osaamistaan vuosittain vaihtuvan teeman puitteissa. Kulturelliin voi osallistua joko yksilö- tai ryhmäesityksin. Kultturelliin voi osallistua yksilönä tai harrastusryhmänä myös koulun ulkopuolelta.

Kulturellin järjestää Ylä-Savon Nuorisoseurojen liitto


Kilpailun säännöt
1) Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen tapahtuu lähettämällä kilpailutyö sähköpostiin kultturelli21@gmail.com   31.10. mennessä. Tarkemmat ohjeet kilpailutöiden lähettämisestä alempana.

2) Kilpailuluokat: Kulturellissa kilpaillaan kahdessa sarjassa, joista ensimmäinen on suunnattu alle 13 -vuotiaille, ja toinen sarja on suunnattu 13 -29 –vuotiaille nuorille. Eri lajeihin voi osallistua joko yksilönä tai ryhmänä.

3) Kilpailun teema: Kilpailun teema vaihtuu vuosittain. Vuonna 2021 kilpailutöiden tulee ilmentää Minun harrastukseni -teemaa.

4) LajitKULTTURELLI TALENTTI: Pitää sisällään esittävät taiteet, yksilön tai ryhmän esitys voi olla laulu, soitto, tanssi, teatteri, tai vaikka sirkus-esitys, vain luovuus on rajana ja max. 10 minuutin esityksen kesto.                           

KULTTURELLI SANA-, KUVA-, JA KÄDENTAIDOT: Pitää sisällään sana- ja kuvataiteen kilpailu työt sekä erilaiset käden taitoa vaativat teokset. Voit kirjoittaa runon, novellin tai vaikka laulun. Kuvataiteiden puolella työ voi olla piirustus, maalaus, valokuva, tai vaikka  veistos tai käsityöntunnilla tehdyt lapaset kuvattuna.

5) Osanottomaksut: Kulturelliin osallistuminen on maksutonta.

6) Kilpailun palaute, pisteytys ja tuomaristo: Kilpailutyöt jaetaan tuomareille arvioitavaksi, ja jokaisen osa-alueen tuomari valitsee osa-alueensa töistä n. 5-10 parasta kilpailutyötä jatkoon. Jatkoon valituista töistä tuomarit yhdessä valitsevat lopulliset palkittavat työt. Kilpailun tuomaristoon pyydetään mukaan moninaisesti opetuksen ja kulttuurin eri alojen edustajia. Lisäksi tuomaristossa on edustettuna Suomen Nuorisoseurat

7) Palkinnot: Yksilö osallistujille palkintona on pokaaleja, parhaat ryhmät/pari palkitaan pokalein sekä lisäksi jaossa on kannustus stipendejä. Kultturelliin osallistuvien koulujen kesken arvotaan yksi 500€ stipendi luokkaretki rahastoon. Koulu saa arpalipukkeen / Kultturelliin osallistuva lapsi/nuori. Paras talentti-ryhmä saa vuodeksi haltuunsa Petrsan pytty kiertopalkinnon

8) Finaaligaala: Kilpailun finaali järjestetään striimattuna etä-tapahtumana 17.11.2021 klo 12.00- 13.30. Palkittaviin ollaan   yhteydessä etäyhteyksistä/ mahdollisesta paikalle saapumisesta ennakkoon.

9) Julkisuus: Osallistumalla kilpailuun osallistuja hyväksyy ja antaa luvan teoksen julkaisemiseen internetissä sekä lehdessä. Kuvia kilpailutöistä ja osa esityksistä julkaistaan Nuorisoseurojen nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa, myös osa töistä saattaa päästä sanomalehteen, kilpailu töitä saatetaan julkaista myös Iisalmen kaupungin internet-kanavissa. Osa esityksistä ja töistä esitetään myös 17.11. pidettävässä Kultturelli-gaalassa.
Jos tietoturvasyistä jonkun osallistujan teosta, eikä nimeä saa julkaista, pyydämme että kyseiset työt lähetetään opettajan kautta keskitetysti, erityismaininnalla julkaisukiellosta. Tällöin teos ei osallistu varsinaiseen kilpailuun mutta voi saada kirjallisen palautteen työstä.

LAJIT JA TARKEMMAT OHJEET ILMOITTAUTUMISEEN

KULTTURELLI TALENTTI: Pitää sisällään esittävät taiteet, yksilön tai ryhmän esitys voi olla laulu, soitto, tanssi, teatteri, tai vaikka  sirkus-esitys, vain luovuus on rajana ja max. 10 minuutin esityksen kesto.

 • Nauhoita esitys (kännykkäkamera/ digikamera/ videokamera)
 • Lataa esitys google drive/ youtube tms. luo linkki tiedostoon.
 • Lähetä linkki sähköpostilla: kultturelli21@gmail.com
 • Sähköpostiin viestiksi: Esityksen nimi, esityksen toteuttamiseen osallistuneiden nimet, koulu ja luokka-aste tai esiintyjien harrastusryhmän nimi ja ikä-haarukka, Opettajan / vastuu aikuisen nimi ja yhteystiedot.
 • Tuomaristo antaa kirjallisen palautteen jokaisesta Talentti-sarjaan osallistuneesta esityksestä.
 • Kilpailutyöt tulee palauttaa 31.10. mennessä. 

KULTTURELLI SANA-, KUVA-, JA KÄDENTAIDOT: Pitää sisällään sana- ja kuvataiteen kilpailu työt sekä erilaiset käden taitoa vaativat teokset. Voit kirjoittaa runon, novellin tai vaikka laulun. Kuvataiteiden puolella työ voi olla piirustus, maalaus, valokuva, tai vaikka veistos tai käsityöntunnilla tehdyt lapaset kuvattuna. 

 • Kuvaa, skannaa, tai tee kilpailutyö suoraan tietokoneella (esim. runot, novellit yms.)
 • Lähetä kilpailutyö/työt pdf- tai jpg-muotoon tallennettuna sähköpostilla: kultturelli21@gmail.com
 • Jos työ on kolmiulotteinen, kuvia työstä voi olla olla useampi
 • Kirjoita viestiin kilpailutyön nimi, osallistujan nimi ja ikä tai jos työ tehty yhdessä tekijöiden nimet ja iät. Kerro lyhyesti, kuinka työ on tehty, ja mistä siinä pidät erityisesti itse. Kerro myös koulusinimi jos osallistut kilpailuun koulun kautta. Vastuu aikuisen/ opettajan yhteystiedot.
 • Noin 10 parasta työtä per aihealue / sarja saa kirjallisen palautteen tuomaristolta

Luokan tai koulun työt voi ilmoittaa myös kootusti, tällöin pyydämme opettajaa järjestämään työt luokittain kansioihin ja nimeämään työt oppilaan nimellä, tallentamaan kansion google driveen, ja lähettämään linkin sähköpostitse: kultturelli21@gmail.com

Kaikki kilpailutyöt tulee palauttaa 31.10. mennessä.

Lisätietoja katja.partanen@nuorisoseurat.fi toiminnanjohtaja Katja Partanen 050 539 3333

Kultturelliin osallistuvat työt näet täältä:

Kirjoitukset

Kuvat

Kädentaidot

Piirustukset

Videot

Kilpailun tulokset


Kiitokset Kultturelli tapahtumaa tukeneille yhteistyökumppaneillemme: